Följande Fagerström: John 

Följande i raden av talangfulla BK-spelare att kliva fram är definitivt unga John Fagerström. Redan förra säsongen började han visa upp sig med inhopp i herrlaget och denna säsong har han slagit igenom med buller och bång. En verklig talang bokstavligen ut i tåspetsarna. John har definitivt inte uppvisat hela registret ännu.

– Jag är snabb, bra på tempoväxlingar, 1 v 1-situationer och bra målskytt, säger John om sina goda sidor. Han är dessutom stark i kroppen och vinner många dueller, även om han ännu har en hel del att utveckla av sin fysik.

– Det jag behöver utveckla är min fysik, instämmer John på frågan om utvecklingsområden, samt spelförståelsen, och dessutom snabbheten och koordinationen på små ytor.

John är född 1998 och nu 18 år gammal. Han är ett gott exempel på hur man som spelare kan fortsätta att utvecklas och slå igenom med kraft under de högre tonåren. I de yngre junioråren var John en talangfull och bra spelare bland många andra. Bland sina juniortränare nämner han Hassan Bouktof och Hannu Huttunen. För tillfället studerar han till idrottsinstruktör på Solvalla och tänker prova sina vingar inom fotisen så långt det bär.

I år har han hittills gjort sju mål och ligger på tredje plats i lagets skytteliga. Han har numera etablerat sig i öppningselvan bredvid Casper på topp, eller som kantspelare. Hans snabbhet och goda bollberöring i hög fart gör honom giftig för motståndarförsvaren. Samspelet med Cappe har hela tiden utvecklats och tillsammans utgör de ett mycket farligt kontringsvapen.

På frågan om årets lag lyfter även John fram den mycket goda stämningen och lagandan i laget. – Det är roligt att spela i 70-årsjubilerande BK 2016. 

Och det gott folk, syns långa vägar då man ser på vår unga stjärna!

John ser man ofta vid sidolinjen eller kortlinjen i närkamper, dueller och löpningar. 

Foto Patric Westerlund.